Om MacLindhe Art/Foto

En bild säger mer än 100 ord och bilder har alltid funnits i mitt liv. Efter att ha deltagit i ett antal kurser i teckning och oljemålning började jag för många år sedan måla olja, men när barnen kröp i paletten gav jag upp och det blev lite akvarell i stället.

De senaste åren har det mest varit foto som gällt, och när det gäller fotografi är jag autodidakt. Digital bildbehandling har jag lärt mig på LBS i Varberg och högskolan i Jönköping.
Någon form av kamera finns alltid med mig, allt från mobilkamera till systemkamera (Sony A77 eller Olympus E-PL2), vart jag än går. Jag gillar att hitta de lite udda bilderna i omgivningen, och detta har till stor del utvecklats till en form av konstfoto med fotomontage i skarpa färger.
Djuren som ofta återkommer i mina bilder har jag fotograferat i Sydafrika och miljöerna har jag övervägande fotograferat i Skåne.

När jag har två eller fler bra  foton och en idé om hur jag vill sätta ihop dem återstår mellan 20-70 timmars pixelpillande och annat jobb vid datorn. Det ena motivet, ofta ett djur, ska friläggas, och placeras in så bildens komposition blir bra. Efter det testar jag olika färgsättningar och filter, och ibland ‘målar jag även för hand’ i datorn innan jag blir nöjd. I bland blir jag inte det utan deletar alltihop.
När jag är nöjd åker filen iväg till tryckning hos en fotograf och grafiker som trycker upp mina bilder från 60×40 och uppåt på FineArt papper. Min egen fotoskrivare klarar bara upp till A3. Upplagan är alltid begränsad och det är endast förstklassiga färger och papper som används. 

Några bilder har tryckt upp i glas, som tavlor eller glasblock, och två motiv finns som kuddfodral.  Se under respektive flik ovan.

Samtliga bilder på hemsidan är skyddade av upphovsrätten och publicerade i låg upplösning här.

Om du är intresserad av att använda någon av mina bilder eller vill köpa utskrifter, kontakta mig via kontaktfliken i menyn.

Följ mig gärna på Facebook också för snabba uppdateringar (länk finns nere på sidan)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.