Om MacLindhe Art/Foto

En bild säger mer än 100 ord och bilder har alltid funnits i mitt liv. Efter att ha deltagit i ett antal kurser i teckning och oljemålning började jag för många år sedan måla olja, men när barnen kröp i paletten gav jag upp och det blev lite akvarell i stället.

De senaste tolv åren har det mest varit foto som gällt.  Jag är högskoleutbildad både inom fotografi och digital bildbehandling.
Någon form av kamera finns alltid med mig, allt från mobilkamera (iPhone12) till systemkamera (Sony A77, Canon G3X eller Olympus E-PL8), vart jag än går. Jag gillar att hitta de lite udda bilderna i omgivningen, och detta har  utvecklats till en form av konstfoto med fotomontage.
Djuren som ofta återkommer i mina bilder har jag fotograferat på olika resor runt i världen och miljöerna har jag övervägande fotograferat i Skåne.

När jag har två eller fler bra  foton och en idé om hur jag vill sätta ihop dem återstår mellan 20-100 timmars pixelpillande och annat jobb vid datorn. Det ena motivet, ofta ett djur, ska friläggas, och placeras in så bildens komposition blir bra. Efter det testar jag olika färgsättningar och filter, och ibland ‘målar jag även för hand’ i datorn innan jag blir nöjd. I bland blir jag inte det – utan deletar alltihop.
När jag är nöjd ska skrivs bilden ut med pigmentfärg på FineArtpapper. Större än 60×40 får jag skicka till en grafiker som har en större Epson än min egen som bara klarar upp till A2-format.

Upplagan är alltid begränsad och det är endast förstklassiga färger och papper som används. 

Mina bilder görs även som glaskonst av Glasvision, som tavlor eller glasblock. Kontakta mig för prisförfrågan och beställning.

Samtliga bilder på hemsidan är skyddade av upphovsrätten och publicerade i låg upplösning här.

Om du är intresserad av att använda någon av mina bilder eller vill köpa utskrifter, kontakta mig via kontaktfliken i menyn.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram också för snabba uppdateringar (länk finns nere på sidan)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.